Luxe keukenwinkel

in Haarlem

ons aanbodcontact opnemen
hongaarse punt keuken timber haarlem
moderne_witte_keuken_vierkant_timber
timber bronze keuken amsterdam
spiegel keuken timber haarlem

Showroom

Schoterweg 26, Haarlem

Luxe keukenwinkel Haarlem.

Van alle keukenwinkels Haarlem is Timber hét adres voor op maakt gemaakte houten keukens. De kwaliteit die wij leveren wordt door geheel Europa, ja zelfs helemaal tot in Polen zeer op prijs gesteld. Vergeleken met andere handgemaakte keukens Noord-Holland passen onze keukens net iets vaker in het plaatje droomkeuken. De reden hiervoor is dat wij het gegeven ‘luxe keuken’ zeer ruim interpreteren. Luxe in de keuken, is naar ons idee meer dan alleen het vullen van een meubelopstelling met moderne keukenapparatuur. Vanzelfsprekend heeft de apparatuur een belangrijk aandeel in de mate van luxe. Het meest belangrijk in een keuken is echter de gebruiksvriendelijkheid voor de hoofdgebruiker.

Wij zijn er trots op bekend te staan als een van de keukenwinkels Haarlem waar de tijd genomen wordt voor de klant. Het gemeenschappelijke doel dat wij met u delen, is immers uw droomkeuken daadwerkelijk tot een droom van een keuken maken. Met de beste materialen, in de vorm van stalen, onder handbereik en onder het genot van een kop koffie gaan wij samen met u rond de tafel zitten. Bij het ontwerp van uw keuken houden wij rekening met de lichaamslengte van de hoofdgebruiker, of deze links- of rechtshandig is en de routing van kookunit naar natte kant en koelkast. Als een van de weinige timmerbedrijven dat gespecialiseerd is in handgemaakte keukens Noord-Holland, werken wij klantgericht en niet volgens een bepaalde standaardisatie.

Wat onze keukenstijlen betreft, die is geheel aan u. Er zullen weinig keukenwinkels Haarlem zijn, waar u landelijk en industrieel en modern kunt combineren. Veelal wordt er immers uitgegaan van een bepaald concept. Onze handgemaakte keukens Noord-Holland zouden zijn exclusiviteit echter verliezen, als dat bij ons niet kon. Graag nodigen wij u daarom uit voor een oriënterend gesprek, om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Hoe onze ontwerpers u helpen bij het realiseren van uw droomkeuken in Haarlem

Uw droomkeuken verwezenlijken is een spannende tijd, waarin u een hele rits aan belangrijke beslissingen moet nemen. Een beetje kwaliteit keuken gaat immers meerdere tientallen jaren mee. Wanneer u bij ons komt met een wensenlijstje, of nog beter gecombineerd met een voorlopige schets, weten wij in welke richting uw wensen gaan. Wij helpen u met het ontwerp van uw gehele keuken. Van de keuze van kleur en materialen, tot de kastindeling, werk- en tafelbladen, de verlichting en positionering van de apparatuur. Heeft u bepaalde zaken al vastomlijnd in uw hoofd, passen wij die uiteraard toe.

Onze werkwijze voor het realiseren van uw droomkeuken is in te delen in vijf stappen:

 1. Samen met u het op papier zetten van uw wensen en behoeften. Aan de hand hiervan kunnen wij u al meedelen in welk prijssegment u terecht gaat komen. Aansluitend plannen wij met u een ontmoeting ter plaatse.
 2. Tijdens de meting spreken we eventuele (bouwtechnische) details met u door. Het kan voorkomen dat er leidingwerk omgelegd moet worden, u een venster op een andere plaats wilt of juist dichtgemetseld. Ook kijken we naar de routing in de keuken en de functionaliteit van de door u gewenste indeling ten opzichte van de woning.
 3. In fase drie wordt de keuken definitief ontworpen en de materiaalkeuze bepaalt. Na uw goedkeuring wordt de bestelling geplaatst en de ruimte voorbewerkt.
 4. De keukenonderdelen worden in een bestelling bij u thuis afgeleverd, op een door u gekozen datum. Aansluitend verzorgen wij de montage en afwerking van alle elementen.
 5. Stap vijf is een stap die we zelden hoeven te maken: het herstellen van eventuele productie- en/of plaatsingsfouten. Bij ons heeft u geen vastgestelde garantieperiode. Mocht er onverhoopt iets niet zijn afgesproken, komen wij bij u terug en maken het simpelweg in orde.

Vergelijking: Een Standaardkeuken versus een Keuken op Maat

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken bieden wij u de mogelijkheden: een standaardkeuken, een keuken op maat of een combinatie van beiden. In dit artikel zetten we de voor en tegens van de mogelijkheden voor u onder elkaar én wat we bedoelen met een combinatie van beiden, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Standaardkeuken

 • Met een standaardkeuken bent u beperkter. Van een bepaald model zijn er slechts enkele maten en opstellingen verkrijgbaar. Denk hierbij aan een rechte keuken of een hoekmodel. U kunt wat schuiven met de positionering en diepten van de kastjes, maar dan houdt het wel op.
 • Bij standaard keukenmeubilair gaat het erom dat ze in zoveel mogelijk opstellingen samengevoegd kunnen worden. Als zo’n keuken toevallig in uw woning past, is dat mooi meegenomen. Vaak past het net niet en krijgt u te maken met inefficiënte invulling van de beschikbare ruimte.
 • Standaardkeukens worden vervaardigd in de fabriek en dit moet snel en zo economisch mogelijk. De uitvoering is doorgaans simpeler en van een mindere kwaliteit. Voor de fabrikant komt omzet op plaats een en daarna pas de uitvoering.
 • Hoe lang gaat een standaardkeuken mee? De kwaliteit is minder, evenals de uitvoering en negen van de tien keer past hij ook niet precies. Gevolg is dat u er eerder op uitgekeken bent. Vaak is immers de kleur niet helemaal precies wat u voor ogen had, past uw servies net niet lekker in de kastjes en mist u leuke details, zoals drukbeslag, telescopische laderails of een naadloos werkblad.

Keuken op maat

 • Onze ontwerpmogelijkheden gaan tot in het oneindige. Indeling, kleurstelling, materialen en afwerking, u kunt alles volledig samenstellen naar uw smaak en wens.
 • Zoals de naam al aangeeft, de keuken op maat wordt zo ontworpen dat hij gemaakt wordt op maat van uw woning. Zo kan elke centimeter efficiënt benut worden. Denk hierbij niet alleen aan grote, kleine, diepe en ondiepe keukenkastjes, maar ook aan het indelen van die kastruimte, de hoogte van werkblad(en) en de plaats van de keukenapparatuur. Bij Timber denken we met u mee. U komt met een ontwerp of idee en onze ontwerper zet voor u de puntjes op de i.
 • Wanneer u door ons een keuken op maat laat vervaardigen, valt de keuze doorgaans niet op dunne spaanplaat kastjes met een laminaten aanrechtblad. U kiest dan voor hoogwaardige materialen die de rest van uw leven meegaan. Geplaatst met ons vakmanschap zult u dan ook in het bezit komen van een keuken die er wezen mag.
 • Lijkt een keuken op maat u in eerste instantie te prijzig, nodigen we u graag uit voor een oriënterend gesprek met onze ontwerper. Grote kans dat de kosten u achteraf reuze mee zullen vallen. Bij Timber denken we namelijk niet alleen aan onszelf, maar ook aan u. Wel geven we eerlijk toe; een keuken op maat is duurder dan een standaardkeuken. Maar, met in het achterhoofd dat een maatwerk keuken een investering op de lange termijn is, kunt u ervan opaan dat hij zichzelf terugverdient. Denkt u maar eens aan het comfort en gemak dat u ervan heeft en onderschat ook de waardevermeerdering van uw woning niet.

Standaard keuken op maat

Past een standaardkeuken nét niet, maar is uw budget niet toereikend voor een luxe keuken op maat, is er geen man overboord. Bij Timbers zijn we niet alleen vakkundige keukeninstallateurs, we zijn tevens vakkundige timmerlieden die al de nodige keukens volledig met de hand hebben ge- en vermaakt. Wij draaien er onze hand niet voor om, met een standaardkeuken als basis, toch een luxe keuken op maat voor u te maken.

Luxe maatwerk keukens in Haarlem

Als ervaren keukenspecialist die al meerdere tientallen jaren keukens op maat maakt, hebben wij een diepgaand besef van de onmisbare rol die de keuken als leefruimte vervult. De keuken is niet zomaar een functionele ruimte, maar vaak een betekenisvolle plek waar we intieme en diepzinnige gesprekken voeren met onze dierbaren. Het is de plaats waar we thuiskomen na een vermoeiende dag op school of werk, waar we even op adem kunnen komen en de hectiek van het dagelijks leven achter ons kunnen laten. “Even naar de keuken gaan” wordt soms zelfs als een vluchtroute gebruikt wanneer we geconfronteerd worden met verdriet of boosheid, omdat deze ruimte ons een gevoel van comfort en veiligheid biedt.

Maar de keuken heeft ook een praktische en functionele kant. Het is de plek waar we onze culinaire creativiteit de vrije loop laten en heerlijke maaltijden bereiden voor onszelf en anderen. Of het nu gaat om het bereiden van een uitgebreid feestmaal voor speciale gelegenheden of het snel klaarmaken van een eenvoudige maaltijd na een drukke dag, de keuken is de plek waar we ons culinair kunnen uiten en onze smaakpapillen kunnen verwennen.

Onze ervaring als keukenspecialist in het vervaardigen van luxe handgemaakte keukens komt hier perfect van pas. We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en voorkeuren heeft als het gaat om hun ideale keuken. Terwijl de ene persoon graag uitgebreid kokkerelt en behoefte heeft aan een keuken met alle benodigde apparatuur en ruimte om culinaire meesterwerken te creëren, geeft een ander wellicht de voorkeur aan een functionele keuken die gemakkelijk schoon te houden is en waarin efficiëntie centraal staat.

Onze op maat gemaakte keukens zijn ontworpen om aan al deze diverse behoeften te voldoen. Met oog voor detail en vakmanschap creëren wij keukens die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn. Elk element wordt zorgvuldig gekozen en op maat gemaakt om aan de specifieke wensen en levensstijl van de klant te voldoen. Of het nu gaat om hoogwaardige keukenapparatuur, praktische opbergruimte of een naadloos ontwerp dat past bij de rest van het interieur, wij streven ernaar om een keuken te creëren die perfect past bij de individuele smaak en behoeften van onze klanten.

Met een keuken op maat kunt u de indeling helemaal naar uw eigen wensen samenstellen. Een luxe handgemaakte keuken is niet gebonden aan een bepaald aantal vierkante meters keukenruimte. Misschien denkt u met een luxe maatwerk keuken meteen aan een keukenruimte van meerdere tientallen vierkante meters. Dat hoeft echter niet. Ook in een oude stadswoning, waar de beschikbare keukenruimte soms minder dan tien vierkante meter bedraagt, is het heel goed mogelijk een luxe handgemaakte keuken te integreren. Juist in kleine ruimten is het zo belangrijk dat alles op de juiste plaats zit. En dat is precies waar wij als maatwerk keukenspecialist goed in zijn. Nadat u bij ons geweest bent, met een eerste uiteenzetting over uw droomkeuken, komen wij bij u langs. Niet alleen om de maat te nemen en u een eerste kostenplaatje te schetsen, maar ook om met een professioneel oog te kijken hoe en met welke materialen wij uw droomwens het beste kunnen realiseren. Voor een mooie luxe handgemaakte keuken gaan wij niet over een nacht ijs.

Keukenzaak Noord-Holland

Timber keukens is uw adres voor handgemaakte keukens Noord-Holland. Een nieuwe keuken is een aankoop die we niet vaak doen. Misschien zelfs maar een keer in uw leven. Laat het dan een aankoop zijn die helemaal voldoet aan uw wensen. En dan bedoelen we echt helemaal van A tot Z, tot in de allerkleinste details. Dus niet alleen het materiaal van het werkblad en de kastdeuren, de geïntegreerde luxe keukenapparatuur, al dan niet gekoppeld aan uw domotica systeem, maar ook de werkhoogte van de bladen en de diepte van de laden en kasten. Op het gebied van handgemaakte keukens Noord-Holland is er bij ons niets te gek. Loopt u op dit moment nog slechts met het plan om een met de handgemaakte maatwerk keuken te laten plaatsen? Voor een oriëntatiegesprek en/of keukeninspiratie bent u van harte welkom in onze winkel. Onder het genot van een kop koffie verteld onze keukenontwerper u graag wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op keukengebied.

Een handgemaakte keuken geeft u de volledige vrijheid uw droomkeuken te realiseren. Veel meer dan bij een traditionele standaardkeuken. Op het gebied van handgemaakte keukens Noord-Holland staat Timber keukens hoog genoteerd. Met een timmerverleden van meer dan 30 jaar kan dat ook niet anders. Onze vaklieden mogen dan nog wel jong zijn, u kunt ervan op aan dat ze de kneepjes van het vak kennen en ruimschoots hun sporen verdiend hebben in het plaatsen van handgemaakte keukens Noord-Holland. Bij ons is elke materiaalsoort, kleurstelling of beslag mogelijk. Om u van tevoren een visueel beeld te geven, maken wij van elk keukenontwerp eerst een 3D-beeld, zodat u kunt zien of dit is wat u in gedachten had. Heeft u zelf weinig tot geen keukeninspiratie voor het ontwerp van een nieuwe keuken, kunt u dit vanzelfsprekend ook overlaten aan onze ontwerper.

Interesse in een Timber keuken?

Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Ervaren. Betrouwbaar. Timber Nederland staat voor de beste kwaliteit.

jaar ervaring

projecten afgerond

Producten van
topkwaliteit

Onze keukens zijn van de allerbeste kwaliteit en gemaakt van speciaal hout. Deze zijn voorzien van meerdere keurmerken. Wij kiezen voor hoogwaardig grondstoffen, waardoor wij het beste resultaat kunnen garanderen.

Dynamische
ontwikkeling

Timber Nederland staat voor continu blijven door ontwikkelen. Wij zijn pas tevreden als onze producten écht goed zijn. Daardoor kunnen we onze keukens met een gerust hart aanbieden. Volg ons voor de nieuwste ontwikkelingen.

Samenwerking
met ontwerpers

Samen met onze ontwerpers tekenen wij jullie droomkeuken. Niets is ons te gek. De keuken wordt op de millimeter nauwkeurig getekend en opgeleverd. Precies zoals jullie dit in gedachten hadden. Geen verrassingen.

Eersteklas
keukens

Dankzij ons beleid kunnen we trots zijn op hoge kwaliteitsnormen die in binnen- en buitenland worden gewaardeerd. Ons uitgebreide machinepark zorgt voor een continue productie en onze ervaren medewerkers verbeteren voortdurend hun kwalificaties om aan de toenemende eisen van onze klanten te voldoen.

KEUKENS

LEES MEER   >

KOZIJNEN

LEES MEER >

De 5 stappen van Timber

Samen je behoeften te definiëren

We komen alle belangrijke zaken en details overeen, schatten het project in en plannen een vervolg ontmoeting met de klant.

Professionele meeting ter plaatse

Ter plaatse metingen uitvoeren, details bepalen, presentatie van sondes en uiteindelijke berekening.

Productie

In deze fase bereiden we het productieproces voor. We voeren cruciale gegevens in de machinebesturingssoftware, bereiden de benodigde materialen voor, verwerken deze en voltooien de bestelling.

Transport en montage

We bieden vervoer aan naar het door de klant opgegeven adres en professionele montage van alle elementen op het terrein.

Garantie en service

Als de behoefte zich voordoet, bezoeken we onze klant en repareren we alle fouten in onze producten. Omdat de klachten over onze producten zeer zeldzaam zijn, is de garantieperiode niet gespecificeerd. In geval van klachten bieden we onze hulp echter zonder tijdsbeperkingen.

Wij zijn een
familiebedrijf

Dankzij ons beleid kunnen we trots zijn op hoge kwaliteitsnormen die in binnen- en buitenland worden gewaardeerd. Ons uitgebreide machinepark zorgt voor een continue productie en onze ervaren medewerkers verbeteren voortdurend hun kwalificaties om aan de toenemende eisen van onze klanten te voldoen.